ТЕ-КО „КОСТОЛАЦ“: СТРУЈА ПО ПЛАНУ

Костолачке термоелектране систему ЕПС-а испоручиле су за осам месеци рада 3,9 милијарди киловат-часова електричне енергије, а истовремено највећи део ремонтних захвата је реализован на сва четири блока. Полако и сигурно термо сектор улази у завршне припреме пред почетак зимске, односно грејне сезоне спреман и поуздан за производњу.

Када се ради о блоковима Термоелектране „Костолац А“ током протеклих месеци, оба блока радила су у складу са очекивањем. На мањем блоку од 100 мегавата произведено је 337 милиона kWh, а на већем блоку снаге 210 мегавата, произведено је 669 милиона kWh, чиме су оба блока пребацили план који је био милијарду киловат-сати за осам месеци.

На блоковима у Дрмну производња је стабилна упркос ремонтима који су били сложенији од првобитно планираних захвата. На блоку Б1 систему је испоручено више од 1,4 милијарди kWh, a на блоку Б2 остварена је производња већа од 1,4 милијарде kWh. Оба блока су произвела нешто више од 2,8 милијарди киловат-сати.

Све у свему, у протеклих осам месеци сва четири блока остварила су задатак у производњи са нешто више од 3,9 милијарди киловат-сати.

Стабилности је свакако допринела испорука квалитетног угља са Копа „Дрмно“. На депонијама је констатно довољна количина овог енергента, али ће се резерве повећати до почетка зимског периода производње.

Извор: „Енергија Костолац“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *