У КОВИД БОЛНИЦИ ПОЖАРЕВАЦ ВЕЛИКИ БРОЈ БЕОГРАЂАНА, ДОСТИГНУТА РЕКОРДНА БРОЈКА ПАЦИЈЕНАТА!

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пожаревац, 10.11. 2020. – У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 99 пацијената са симптомима коронавируса, од којих је 17 из Београда,а остали су из Браничевског округа.

Инфекција ковид 19 је потврђена код више од 60 њих, за остале чекамо резултате тестова. Током јучерашњег дана имали смо 22 прегледа, од чега 9 нових пријема на болничко лечење.

Три пацијента су на респиратору,а пет на неинвазивној вентилацији (НИВ). Око 60 њих прима додатни кисеоник. Све чешћи су тежи облици инфекције, па је и општа клиничка слика ковид пацијената углавном тешка.

На данашњи дан инфекција је потврђена код 54 запослена у Општој болници Пожаревац, од којих је четворо хоспитализовано и њихово здравствено стање је стабилно. Почели смо контролне тестове код здравствених радника којима је истекао период изолације, очекујемо да се један број њих врати на посао.

Због критичности ситуације и све већег броја новооболелих у Браничевском округу, апелујемо на грађане да поштују све прописане и препоручене мере заштите.

 Др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *