У ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР I“: Одржана 3. Ликовна колонија

Пожаревачка Основна школа „Краљ Александар I“, у  сарадњи са пожаревачким Удружењем ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“, организовала је ових дана 3. Међународну ликовну колонију под називом „Палета Ђуре Јакшића“.

Ликовна колонија одржана је у сусрет јубилеју – 80-годишњици ОШ „Краљ Александар I“, а окупила је 47 младих сликара, ученика свих пожаревачких школа, као и десет одраслих уметника.

                                                                          Учесници Колоније

Тема овогодишње колоније била је „Наша школа из маште“, a учесници су, поред тога, могли да сликају и на теме по слободном избору.

                                                                     Млади ликовни ствараоци

Светлана Покрајац, професор ликовне културе у ОШ „Краљ Александар I“, истакла је да је посебан бенефит то што на овој Колонији талентована деца стварају уметничка дела заједно са еминентним сликарима, од којих могу да добију и помоћ и корисне савете.

Директор школе, Горан Сегер, изразио је велико задовољство бројношћу учесника Колоније, захвалио колегама и ученицима других школа на учешћу, као и свим уметницима који су учествовали на Колонији претходних година, а чија дела данас красе школу „Краљ Александар I“.

Габријела Вујић, наставник ликовне културе у ОШ „Стефан Дечански“ у Београду, чланица је УЛС „Ђура Јакшић“, изразила је посебно задовољство што на овој Колонији уметничка дела истовремено стварају и професионалци и надарена деца основних школа.

                                                                     Чланови УЛИС „Ђура Јакшић“

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *