U PETAK U POŽAREVCU: Пружи руку болесном другу

Фондација за ДЕЦУ из Пожаревца уз подршку Града Пожаревца, заједно са институцијама и удружењима и установама организује 26. октобра 2018. године од 12 до 13 сати у улици Табачка чаршија / Стари корзо у Пожаревцу Хуманитарну шетњу – Пружи руку болесном другу. Догађај обухвата мини музички програм, заједничку шетњу (од семафора, Табачком шаршијом, око кружног тока на Тргу ослобођења), том приликом снимање шетње за потребе Хуманитарног спота.

Догађај се организује са циљем развоја свести о хуманости и важности решавања проблема прикупљања средстава системски и дугорочно

Хуманитарна шетња се организује у оквиру пројекта „Пробудимо хуманост“ који је Фондацији за ДЕЦУ одобрен на конкурсу Града Пожаревца.

Фондација за ДЕЦУ, је основана у Пожаревцу 29.01.2014. године (оснивач Ренато Хенц), са циљем остваривања општекорисног циља предузимањем активности усмерених на пружању помоћи обелелој деци и њиховим породицама; развој и сазревање хуманитарне свести  код појединаца и група; прикупљање донација  од правних и физичких лица у циљу плаћања трошкова лечења деце; донирање дечијим одељењима здравствених установа; одржавање хуманитарних концерата и манифестација. Фондација за ДЕЦУ је једина Фондација у Пожаревцу и браничевском региону која има за циљ лечење деце и жеља нам је да у каснијем периоду проширимо подручје деловања.

Шетњи је претходио и конкурс за најбољу песму за ученике/це основних школа са подручја Града Пожаревца са темом „Пружи руку болесном другару“.

Песма која је „победила“ (за песму је употребљен по део текста од четворо деце) и за коју се тог дана снима спот:

 

Пружи руку болесном другу

 

1.Пружи руку болесном другу,

помози му да избегне тугу,

њихова туга није лака,

ни за девојчицу, ни за дечака.

2.Живи са тим свакога дана,

даруј му мало свог елана.

Пружи пријатељство, заборави свађе.

Лепа реч може да се нађе.

Ref – Пружи и ти своме другу руку,

буди са њим, умањи му муку.

Нађи му се када му је лоше,

ударимо болести кроше.

3.Пружам ти руку сада хитно.

Знам да је теби то jako битно,

руку пријатељства и твог оздрављења.

Мом срцу испуњена жеља!

4.Кад је тешко и кад боли,

имаш друга који те воли.

Имаш друга да ти служи,

да ти увек руку пружи.

 

Tekst pisali: Dijana Radulović 4.raz. Prugovo – Milena Mitrović 6.raz. Poljana- Jovan Ilić 7.raz. Požarevac – Ivan Jоvičić 3.raz. Prugovo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *