У Пожаревцу дељена бесплатна ауто седишта за бебе

Данас је у холу Центра за културу  у Пожаревцу подељено 90 ауто бесплатних ауто седишта за бебе са подручја Града. Организатори ове кампање, у којој је, од 2017. године до данас, подељено око 1.000 ауто седишта за најмлађе Пожаревљане, су  Агенција за безбедност саобраћаја, Град Пожаревац и Савет за безбедност саобраћаја Скупштине Града Пожаревца.

Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца, данас је, уз честитке родитељима на приновама у породици, навео да је у буџету за ову годину опредељено 2,6 милиона динара за набавку ауто седишта за најмлађу популацију.

– Од новчаних казни за саобраћајне прекршаје, 30% иде у буџет града на територији на којој је начињен прекршај, а 70% у буџет Владе Републике Србије. Од средстава која се уливају у буџет Града, трудимо се да, преко Савета за безбедност побољшавамо безбедност свих учесника у саобраћају, како пешака тако и возила. У тој намери,  19 милиона динара је уложено за вертикалну, и хоризонталну сигнализацију, санацију црних тачака и постављања гумених лежећих полицајаца, – навео је Илић.

Драган  Станојевић, председник Савета за безбедност саобраћаја Града Пожаревца, истакао је да је добру сарадњу са Градским већем и напоменуо да  је  уочено да се и након доделе ауто седишта, она и даље мало користе, апелујући на родитеље да поведу више рачуна о безбедности своје деце у саобраћају, правилним коришћењем ауто седишта и сигурносних појасева.

О ризицима и погубним последицама непридржавања правила и прописа о безбедности у саобраћају, нарочито деце – путника у возилима којима управљају њихови родитељи, низ података и аутентичних снимака данас окупљеним родитељима предочили су стручњаци Агенције за безбедност саобраћаја, који су до детаља појаснили и значај и начин коришћења ауто седишта за децу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *