У ПОЖАРЕВЦУ ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ БАЗАР

У пожаревачком градском парку данас је одржан хуманитарни Базар под покровитељством Града Пожаревца, а на иницијативу Удружења „Solidarnost online“ и жена Пожаревца које се баве хуманитарним радом. Новац сакупљен од продаје на овом Базару биће употребљен за лечење болесне деце, малих Пожаревљана Душана, Павла и Луке.

                                           Градоначелник отворио Базар

Отварајући Хумантарни Базар градоначелник Пожаревца, Саша Павловић, захвалио се организаторима и иницијаторима ове акције, пре свега женама које се баве хуманитарним радом и Удружењу „Solidarnost Online“:

– Ове даме и ово Удружење су дошли на врата Града са овом идејом, Град је добробит те идеје препознао и, наравно, врло радо се одазвао. Град је помогао оперативно, логистички и на све друге начине. Ја се надам да ћемо имати што мање болесне деце и да ћемо наредне хуманитарне базаре организовати другим поводом. Надам се да ћемо овим малим гестом и средствима које прикупимо да помогнемо нашим малим суграђанима, Душану, Луки  и Павлу  и да ће наше мало њима значити много, – истакао је Павловић.

Павловић је напоменуо да Град Пожаревац помаже цивилном сектору на разне  начине, истакавши вантелесну оплодњу, помоћ здравственим установама и друге помоћи преко Невладиних организација.

                                                                     Од деце деци

Слободан Васић, обраћајући се испред Удружења „Solidarnost online“, нагласио је би се Базар убудуће могао одржавати бар четири пута годишње, по годишњим добима, како би се уз дружење показала емпатија према свим оним људима који су у проблему, а уједно им се и обезбедила одређена помоћ:

– Мали суграђани су у великом проблему и на нама, њиховим комшијама, суграђанима и другарима, је да им помогнемо да се излече. Хуманитарни Базар показује велику душу овог града и сведочи да смо спремни да помогнемо свима који су у невољи, – поручио је Васић.

                                              На штанду удружења „8. Дан“

На двадесетак штандова у градском парку своје рукотворине понудило је и Удружење 8. Дан које су основале мајке деце оболеле од Дауновог синдрома, Предшколска Установа „Љубица Вребалов“ и многе друге жене које се бави ручним радом, спремањем колача, прављењем употребних и украсних предмета од керамике и плетива, вољне да допринесу разним хуманитарним акцијама.

                                                        Маштовита понуда на Базару

Према информацијама Удружења „Solidarnost online“, сакупљено је 193.850 динара – куповином робе на Базару 170.000, донацијама  још 23.850 динара.

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *