У ЖАГУБИЦИ: ПЕТА „ТУЦИЈАДА“

 

У порти цркве „Свете Тројице“ у Жагубици, трећег дана Ускрса, одржана је 5. „Туцијада“, такмичење које је ове године окупило око 200 учесника, по први пут и предшколаца жагубичког вртића „Полетарац“.

Владан Лазић, директор Туристичке организације Општине Жагубица, истиче да је циљ ове манифестације спровођење визије локалне самоуправе о подизању квалитета друштвеног живота:

– Желимо да млади јачају такмичарски дух, да спознају свој карактер, како у победи, тако и у поразу који треба да доживе као изазов за нову борбу ка успеху. Овако велики број младих, окупљених на данашњој манифестацији, потврђује уверење да Хомоље има добру перспективу и сигурну будућност, – поручио је Лазић.

Поред такмичења за најтврђе јаје, манифестација је била прилика и за промоцију и надметање бројних удружења жена из ове и суседних општина у справљању домаћих јела и посластица.

                                                      Владан Лазић

За најлепше украшено ускршње јаје, награђено је Удружење жена „Незаборав“ из Лазнице, а титулу најлепше корпе понело је Удружење жена „Хомољке“ из Жагубице.

Победник овогодишње „Туцијаде“ је Лазар Верисављевић из Жагубице, друго Матија Ц. Јовановић из Жагубице, а треће Богдан Милошевић из Изварице.

Организатор манифестације била је Туристичка организација Општине Жагубица, а суорганизатор КПЦ „Јован Шербановић“. Генерални покровитељ – Општина Жагубица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *