У ЖАГУБИЦИ ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Општински Штаб за ванредне ситуације Жагубица је ових дана разматрао процену угрожености од елементарних непогода  и других несрећа за територију општине Жагубица и усвојио Оперативни план за спровођење мера заштите од пожара на отвореном простору и шумских пожара на подручју општине Жагубица за 2019. годину.

Седница Штаба за ванредне ситуације због повећане опасности од пожара на отвореном простору и у шумским комплексима одржана је по наредби Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванрене ситуације, ради предузимања превентивних мера заштите од пожара, посебно на местима повећаног ризика.

Одређени су представници који ће на локалном нивоу чинити  тим за обилазак подручја угрожених пожаром и спроводити контролу поштовања  одредби члана 50. Закона о заштити од пожара, којим се забрањује спаљивање биљних остатака и стрних усева  на отвореном простору.

Одлучено је, такође, да се у ову активност укључе и повереници цивилне заштите, који ће грађанима на терену указивати на штетност спаљивања биљних остатака и стрних усева, опасности и ризике, ако и одредбе и казнене мере запрећене Законом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *