У ЖАГУБИЦИ: ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Чланови Штаба за деловање у ванредним условима општине Жагубица на прошлонедељном заседању, коме је председавао Предраг Ивковић, заменик команданта Штаба, анализирали су спремност зимске службе за одржавање путне инфраструктуре, припремљеност и расположивост капацитета, као и могућност ангажовања тешке механизације у зимским околностима.

Сачињен је оперативни план зимских служби којим је дефинисано чишћење приоритетних саобраћајница и критичних праваца, са посебним акцентом на брдско планинско подручје.

Сагледане су и процене угрожености становништва са аспекта здравствене заштите, обезбеђеност потребним количинама основних животних намирница и лекова, процењен број угрожених старачких домаћинстава, нарочито по сеоским месним заједницама, засеоцима и брдско планинским подручјима, као и могућност привременог смештаја за чланове најугроженијих старачких домаћинстава.

Разматране су и могућности обезбеђивања и доставе сточне хране  најугроженијим сеоским газдинствима у случају екстремних зимских падавина.

У циљу нормалног функционисања виталних јавних и ифраструктурних система у условима веће количине снежних падавина и наиласка хладног таласа, чланови Штаба размотрили и ниво планирања механизације, обезбеђење хране, лекова, огрева, енергената за грејање и погонског горива.

Размотрене су и могућности ангажовања организације Црвеног крста за пружање помоћи угроженом становништву, уколико за то настане потреба током предстојеће зимске сезоне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *