УДРУЖЕЊЕ „СМУЂ“ НАГРАДИЛО НАЈЛЕПШЕ УЧЕНИЧКЕ ЦРТЕЖЕ

 

Организација спортских риболоваца „Смуђ“, данас је привела крају трећу фазу „Мале школе риболова 2019“, Конкурс за најлепше цртеже „Рибарко у спасавању планете“.

На конкурс “ је пристигло 100 цртежа а комисија у саставу: Наташа Николић Гајић просветни радник – учитељ, Марија Ђорђевић Савић васпитачица и Саша Леденчан новинар, изабрала је 18 цртежа који су награђени.

Данас, у холу Основне школе „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу, уз присуство представника основних школа, учитеља, родитеља ученика, председника Спортског савеза града Пожаревца Златана Костића, директора ОШ „Краљ Александар Први“ Горана Сегера и представника медија, свечано су уручени пригодни поклони следећим ученицима:

ОШ „ Вук Караџић“,
1.Теодора Митровић 1/1
2.Стеван Рајић 1/3
3.Огњен Адамовић 1/3

ОШ „Десанка Максимовић“
1.Мина Пешић 1/3

ОШ „Доситеј Обрадовић“
1.Теа Журкић
2.Ксенија Булатовић
3.Елена Јовановић
4.Анђела Животић

ОШ „Краљ Александар Први“
1.Василија Ивић 1/1
2.Хана Ивовић 1/1
3.Ива Рајковић 1/4
4.Христина Вучковић 1/4

ОШ „Свети Сава“
1.Вук Ђокић 1/3
2.Лука Живановић 1/3
3.Јана Станковић 1/2

ОШ „Свети Владика Николај“ Брадарац
1.Лазар Богдановић 1/11
2.Борис Пузан 1/11
3.Андрија Бранковић 1/11

Награде су уручили млади такмичари – кадети ОСР „Смуђ“, Никола Милисављевић и Димитрије Петковић.

Тренерски тим ОСР „Смуђ“ је, додатно, три цртежа ученика наградио штапом за пецање. Поред ових награда, сви ученици који су послали цртеже на конкурсу добили су чланске карте ОСР “Смуђ“.

– Као и ранијих година, наша организација је и ове године у оквиру свог редовног програма  одрадила „Малу школу риболова“, у свим градским основним школама. Тридесетак ученика основних школа је успешно завршило прве три фазе „Мале школе“. У оквиру програма Мале  школе, од 15. до 22. априла 2019. године, поводом Дана планете, наши тренери су одржали час риболова и заштита природне средине у основним школама „Доситеј Обрадовић“, „Краљ Александар Први“, „Свети Сава“, „Десанка Максимовић“ и „Вук Караџић“, у сарадњи са наставним кадром наведених школа, – каже председник ОСР „Смуђ“ Саша Радосављевић и додаје:

– Поред наведених основних школа у граду, сарадњу имамо и са основном школом „Свети Владика Николај“  Брадарац, која има четрнаест сеоских одељења, где су наши тренери такође одржали предавања, као и у једном делу Предшколске установе  „Љубица Вребалов“. Тим поводом је, по први пут, уз помоћ Спортског савеза риболоваца Србије, промовисана „Бојанка“ са тематиком риболова и заштите животне средине. Иначе, сама бојанка је за узраст деце предшколске доби и млађих разреда основне школе. Активно учешће узело је нешто више од триста ученика првих разреда и  предшколаца, – каже Радосављевић, поручујући:

– За овакву лепу и успешну активност захваљујемо се Градској власти Пожаревца, Спортском савезу Града Пожаревца, основним школама и просветним радницима који су нам помогли у реализацији програма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *