УКРАЛА СВОМ СИНДИКАТУ 2 МИЛИОНА!

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу Посебног одељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су В.М. (1976) из Пожаревца, радницу Предузећа за путеве Пожаревац која уједно обавља и послове у синдикату овог предузећа, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело проневера.

Сумња се да је она, у периоду од 2015. до 2018. године, неоснованим подизањем готовине са рачуна синдиката и пребацивањем новчаних средстава на своје текуће рачуне противправно присвојила 2.226.315 динара.

Такође, њој је у наведеном периоду преко синдиката предузећа испоручен угаљ укупне вредности од 220.246 динара, за који није измирила дуговања лажно приказујући у књиговодственој документацији синдиката да нема дуг за преузети угаљ.

На овај начин она је, како се сумња, себи прибавила противправну имовинску корист у износу од  2.446.551 динара, за колико је оштетила синдикат.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведена Основном јавном тужилаштву у Краљеву.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *