UPOZORAVAJUĆE SAOPŠTENJE POŽAREVAČKE BOLNICE

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пожаревац, 2. 2. 2021. – У ковид болници у Пожаревцу тренутно су на лечењу 72 пацијента са симптомима коронавируса, сви из Браничевског округа. Ковид 19 је потврђен код две трећине, док се за остале чекају резултати тестова.

У понедељак, 1. фебруара, у црвеној зони имали смо 12 пријема у болницу и осам отпуста на кућно лечење,  што је ново повећање  у односу на претходне дане када смо у просеку хоспитализовали 4-5 пацијената. Клиничка слика креће се од средње тешке до теже.

Тренутно је заузето шест респиратора, два пацијента су интубирана,а четири су на неинвазивној вентилацији (НИВ).

Тренутно је инфекција потврђена код 11 запослених у нашој установи, од којих је двоје   на болничком лечењу и у добром је стању.

Уочени пораст броја пацијената указује да још није време за опуштање, јер је вирус и даље врло активан и циркулише у нашем крају. Зато и даље важи апел свим грађанима да поштују мере заштите, али и да се вакцинишу у што већем броју.

Данас је у току ревакцинација 99 запослених у Општој болници који су примили Фајзерову вакцину. Тренутно четири наше екипе помажу Дому здравља Пожаревац у имунизацији становништва.

У зеленој зони тренутно је на болничком лечењу 128 лица.

  Др Данко Никoлић, в.д. директора ОБ Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *