УСКОРО: 12. Међународни шаховски фестивал “Open Сребрно језеро“ 

 
12. Отворени шаховски фестивал Сребрно језеро 2018“ одржава се у периоду од 17. до 24. јуна на Сребрном језеру, у организацији Шаховског клуба „ВГСК“општине Велико Градиште иШаховског савеза Браничевског округа, а у сарадњи са Danubia хотелом.
 
Свечано отварање Фестивала одржаће се 17. јуна, у 16.45 сати, у Конгресној сали хотела Danubia, а свечано затварање одмах након завршетка последњег кола, у истој сали док ће се турнир играти и уКамин сали“ Ресторана Сидро“. Tурнир ће отворити председник општине Велико Градиште, Драган Милић.
 
Пар дана пред почетак шаховског фестивала Open Сребрно језеро, у недељу 17. јуна, већ је пријављено 280 играча из 26 земаља са три континента, а организатори очекују да број учесника премаши цифру од 300 играча.
 
Најављен је наступ више од 20 велемајстора,  што из земље што из иностранства, и најмање 70 играча са међународним титулама што овај турнир сврстава у ред најјачих турнира у Србији.
 
За време Фестивала одржаће се три турнира: А, Б и Ц турнир са наградним фондом од 527.000, 131.000 и 25.000 динара.
 
Партије са турнира преносиће се уживо док је и неколико водећих светских шаховских медијазаинтересовано за пренос овог великог шаховског догађаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *