УСКОРО У ПОЖАРЕВЦУ: НАЈСАВРЕМЕНИЈА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ПАТОЛОГИЈУ

Данас је у Општој болници Пожаревац одржана конференција за медије поводом даљих корака на пројекту „Унапређење контроле туморске патологије кроз развој и спровођење прекограничне сарадње за медицинску изванредност НЕО-ПАТ-МАН“, суфинансираног из Интеррег – ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија – Србија, у оквиру изградње новoг болничког центра у склопу Опште болнице Пожаревац.

Кроз реализацију пројекта извршиће се опремање Лабораторије за патологију. Опрема је набављена од реномираног произвођача Diapath из Италије; Аутоматизована, софтверски повезана, са могућношћу праћења процеса, од самог пријема узорака, обележавања истих, обраде, па све до архивирања препарата.

Овакав начин рада омогућава прецизност, тачност, поузданост, ефикаснију дијагностику и издавање резултата. Постиже се смањено излагање техничара и лекара токсичним испарењима.

Опрема је стигла и до краја октобра се очекује њена инсталација и обука особља за рад. Овако савремена, аутоматизована лабораторија омогућиће брзу и тачну дијагностику и тиме успешније лечење.

На нивоу Општих болница у Србији, након завршетка радова, Лабораторија у Пожаревцу биће референтна лабораторија за остале Патолошке лабораторије.

Очекује се да нова Патолошка лабораторија почне са радом 1. новембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *