USPEŠNE AKCIJE POLICIJE: DESETINE UHAPŠENIH!

Медијима је стигло саопштење ПУ у Пожаревцу:

У више одвојених акција припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана ухапсили су осам особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Одузето је 38 пушака, 13 пиштоља, три револвера, више од 2.200 комада муниције различитог калибра, као и једна ручна бомба.

Против 32 особе због овог кривичног дела поднете су кривичне пријаве у редовном поступку.

У више одвојених акција, такође у претходних неколико дана, у циљу сузбијање имовинских деликата, ухапшена је 41 особа.

Такође, ухапшено је и 14 особа по претходно расписаним потрагама, док су против 75 особa кривичне пријаве поднете у редовном поступку, од којих је 11 малолетних лица.

Сви они се сумњиче да су извршили укупно 223 кривична дела разбојништава, разбојничких крађа, тешких крађа и крађа.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Н.М. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је код осумњиченог пронашла и одузела два пиштоља и 100 комада муниције различитог калибра.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Петровцу на Млави.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против шездесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је код осумњиченог, приликом претреса стана и других просторија, пронашла пиштољ, 45 патрона за ловачку пушку, 130 малокалибарских метака, 86 комада малокалибарског маневарског метка, 15 пушчаних метака и 368 метака различитог калибра.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *