VELIKO GRADIŠTE: DAN OPŠTINE NA BRODU

Rukovodstvo opštine Velikog Gradišta na čelu sa predsednikom Draganom Milićem ove godine Dan opštine koji pada na Svetog Iliju 02. avgusta odlučilo je da proslavu izmesti iz svečinih salona opštinskog zdanja na turistički brod „Ana“.

Oni su za sve prisutne 01. avgusta organizovali četvorosatno krstarenje Dunavom od Velikog Gradišta do čuvene srednjovekovne tvrđave Ram, sa prikladnim koktelom tokom krstarenja. Ovakav vid obeležavanja Dana opštine oduševio je sve koji su prisustvovali tom događaju koji su naglasili da će im ovaj dan ostati u trajnom sećanju kao na lepše trenutke koje su u životu doživeli.

Domaćini proslave, predsednik opštine Dragan Milić i predsednica Skupštine opštine Veliko Gradište, Branka Šulović pozdravili su sve prisute poželevši im lepe trenutka tokom krstarenju. Obelažavanju ovog značajnog datuma za Veliko Gradište pored rukovodstva opštine, članova Veća i odbornika prisustvovali su i mnogobrojni gosti predvođeni bivšim predsednicima opštine. Posebno su pozdravljeni gosti iz Rumunije, kao i predstavnici fudbalskog kluba Selta iz španskog grada Vigo, sa kojom su gradištanci pre nekoliko godina uspostavili uspešnu saradnju.

Protokol je počeo intoniranjem srpske himne u izvođenju profesorke muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Marte Blagojević. Prisutnima prigodnim govorom obratio se predsednik opštine Veliko gradište, Dragan Milić koji je u kratkim crtama izneo šta je, u periodu od prošlogodišnjeg do ovogodišnjeg  obeležavanja Dana opštine na čijem je čelu, sve urađeno.

– Cilj nam je kroz usvajanje budžeta da nam normalno funkcionišu sve javne ustanoe i preduzeća i da realizujemo deo programa koji smo obećali građanima, kao i da nastavimo veoma uspešnu saradnju sa Vladom Republike Srbije. Te ciljeve smo postigli tako da smo u nekim segmentima realizovali nekolko puta više projekata od onih što je planirano. Veoma sam zadovoljan kako su u proteklih godinu dana naše škole, Dečji vrtić, Dom zdravlja, Kulturni centar, muzej, biblioteka, Turistička organizacija, sport, JKP Dunav, Mesne zajednice i drugi korisnici budžeta funkcionisali – rekao je, između ostalog, u svom obraćanju predsednik Milić i dodao da je za godinu dana asfaltirano 20 kilometra puteva i ulica u 25 Mesnih zajednica, kao i četri kilometara u samom gradu. Milić je posebno istakao ulaganja srpske Vlade i niz ministarstava koji su za godinu dana Gradištansku opštinu pomogli sa preko 300 miliona dnara.

Dodeljene su i nagrade pojedincima i udruženjima, kao poseban vid javnog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine. Opštinske nagrade u vidu diplome, za afirmaciju naseljenog mesta  dodeljene su Mesnoj zajednici Češljeva Bara, Svetislavu Raduloviću iz Doljašnice i Atanasiju Paniću iz Velikog Gradišta.

Lovačkom udruženju  „Golub“ iz Velikog Gradišta pripalo je priznanja za afirmaciju opštine.Nagrade su uručene i Nikoli Kneževiću iz Golupca, učeniku generacije Srednje škole Veliko Gradište, zatim Odbojkaškoj ekipi Srednje škole iz Velikog Gradišta, Miodragu Ratkoviću i Dejanu Milanoviću iz Velikog Gradišta (za oblast sporta i afirmaciju opštine).

Za doprinos u oblasti kulture  nagrađena je Tehnička škola sa domom učenika „Nikola Tesla“iz Kostolca, dok su Vesna Novković i Božidar Grujić iz Velikog Gradišta, nagrađeni za rad u obrazovanju.
Priznanja  za doprinos razvoju poljoprivrede dobili su Zoran Živković iz Biskuplja i Željko Miletić iz Pečanice.
APTR„Ivanović prevoz“ Novica Ivanović iz Velikog Gradišta dobio je plaketu za oblast privrede i podršku humanitarnom radu, za šta je   nagrađena i Srednja škola iz Velikog Gradišta.
Nagrađeni će dobiti po 20 000 dinara.

Kao poseban vid javnog priznanja za ostvarenu izuzetnu saradnju, zasluge i doprinos u razvoju opštine Veliko Gradište, dodeljena je  plaketu španskom  fudbalskom klubu „Selta“ iz Viga.

Nakon svečanog dela, tokom krstarenja  je upriličen kulturno umetnički  program,profesorka Muzičke škole, Marta Blagojević je oduševila svojom interpretacijom izvornih i starih srpskih pesama .

M. V./LJ. N.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *