ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: ДОДЕЉЕНЕ СТИПЕНДИЈЕ СТУДЕНТИМА

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, потписао једанас уговоре о додели стипендија за 2018/2019. годину са једанаесторо студената са подручја општине Велико Градиште.

 

“Ове године доделили смо шест стипендија на основу дефицитарних кадрова јавних предузећа и установа који су исказали своје потребе као и пет стипендија за мастер студије. Пошто се указала шанса, остало је још средстава у буџету, расписали смо још пет стипендија за студенте из осетљивих друштвених група. На тај начин ћемо помоћи деци да заврше студије, а са овим студентима доделили смо укупно 27 стипендија. Желим да вам студирање прође без трзавица, да без проблема завршите факултет и да се вратите у општину да радите, јер се отварају нова радна места у привреди и туризму“, рекао је председник општине.

 

Од укупно 11 расписаних стипендија, општина ће у овој школској години стипендирати два редовна студента и четири из осетљивих друштвених група као и петоро полазника мастер студија.

Стипендије су добили:  Јелена Милошевић, студент Грађевинског факултета у Београду,  Милош Животић, студент Факултета безбедности у Београду, Стеван Станојевић , студент Високе туристичке школе струковних студија у Београду,  Љубица Стојадиновић, студент Филолошког факултета у Београду,  Вера Коцмановић, студент Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију и  Бојана Станковић, студент Филолошког факултета у Београду.

Стипендије за мастер програм добили су:  Денис Милосављевић, студент Природно-математичког факултета у Крагујевцу,  Невена Мирковић, студент Филозофског факултета у Новом Саду,  Невена Николић, студент Математичког факултета у Београду, Кристина Вучић, студент Машинског факултета у Београду и  Десимир Животић, студент Рударко-геолошког факултета у Београду.

Стипендија се додељује студентима за време трајања редовне наставе која је прописана за стицање одговарајућег степена образовања, у месечном износу од 10.000 динара, почев од потписивања уговора о стипендирању.

Извор: velikogradiste.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *