ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: ОДРЖАН ПЕТИ ПОЛУМАРАТОН

Пети по реду “Сребрно језеро полумаратон“ одржан је у суботу, 2. марта, у Великом Градишту, у организацији Атлетског клуба ВГСК.

Манифестацију је отворио председник општине Велико Градиште, Драган Милић, стазу од градског парка до Затоња и назад истрчало је преко 200 такмичара, а поред учесника из Србије у полумаратон су се укључили тркачи из Румуније, Мађарске, Босне, Македоније и других земаља у окружењу. У исто време стартовала је и “трка задовољства“ до Сребрног језера.

Први на циљ стигао је Мирослав Дукадиновић, док је у женској категорији најбржа била Ивана Живковић.

Иначе, спортски дан започет је трком симболичног назива “Трчимо заједно”  у којој су учествовала деца различитог узраста, облика и степена инвалидитета. Ову трку већ две године организује хуманитарна организација „Србија великог срца“, у оквиру инклузивног програма терапије спортом који ова организација реализује од новембра прошле године, а програм спортске терапије одржава се и сваког викенда у спортској хали Средње школе „Милоје Васић“.

Најмлађи суграђани трчали су “Трку слаткиша“ и тако на најслађи начин најавили полумаратонце који су навијали и бодрили малишане.

Скуп је организован у сарадњи са Спортским савезом, Туристичком организацијом и Културним центром “Властимир Павловић Царевац”, под покровитељством општине Велико Градиште.

Извор: velikogradiste.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *