ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: ПОДРШКА РОДИТЕЉИМА

На пријему у свечаној сали СО Велико Градиште, двадесеторо родитеља који су у претходном периоду добили принову, од локалне самоуправе добило је једнократне новчане накнаде, аутоседишта за бебе и карте за бесплатан паркинг у граду.

Председник општине, Драган Милић, родитељима је том приликом поручио:

– Честитам вам што сте добили оно најлепше у животу – принову. Општина ће, као и до сада, да помогне колико може. Желим вам да сте живи и здрави и да негујете своје бебе.

Помоћ је, овом приликом, примило осморо родитеља за прво, седморо за друго, по двоје за треће и четврто и једно за пето дете док је тринаест породиља добило и накнаду за незапослене мајке, а општина је у претходна два месеца постала богатија за десет девојчица и исто толико дечака.

Општина додељује накнаду мајкама које имају пребивалиште, односно боравиште на територији општине Велико Градиште, за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, и треће и наредно по 25.000 динара. Поред тога, све незапослене мајке добијају и родитељски додатак у износу од 50.000 динара. Уз новчане накнаде, родитељима следује и аутоседишта за бебе како би биле безбедне у саобраћају, а ЈКП “Дунав Велико Градиште“ им дарује бесплатан паркинг који ће користити до првог рођендана детета.

Општина Велико Градиште помаже и школској деци – за основце који испуњавају услове, обезбедила бесплатан доручак, средњошколцима аутобуску карту до школе, а студентима је омогућено да једном месечно бесплатно дођу кући и врате се у место студирања.  Поред овога, локална самоуправа поклања вредне награде најбољим ученицима на републичким школским такмичењима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *