VELIKO GRADIŠTE: SREĐUJU VODOTOKOVE

U opštini Veliko Gradište teku pripreme za zimski period pa su, između ostalog, izvedeni i radovi na bujičnim vodotocima koji su meštanima stvarali probleme tokom obilnih kiša ove godine. Ove radove u naseljima Topolovnik, Kumane,Đurakovo-Popovac,Pečanica i Doljašnica obišao je predsednik opštine Dragan Milić sa saradnicima.

U naselju Topolovnik radilo se na  uređenju potoka Veliki izvor, Valja mare i Karalovac, u ukupnoj dužini oko 1.100 metara. Otaje još da se, radi zaštite, izgradi zid oko fudbalskog igrališta.


U Kumanu su regulisani potoci Dobre vode i Glibovac, u ukupnoj dužini od oko 1.200 metara, kao i kanal ispod sela u dužini oko 250 metara, dok će se u narednom periodu izvršiti prokopavanje ispod mosta na magistralnom putu. U naselju Đurakovo – Popovac  regulisan je potok u dužini od 500 metara, u Pečanici je urađeno 350 metara kanala, a u Doljašnici se završavaju radovi u dužini od 400 metara.

Ovim radovima do sada je obuhvaćeno ukupno 3.800 metara  bujičnih kanala što će uveliko sprečiti poplave i uticati na bezbednost stanovnika ovih naselja i njihove imovine. U narednom periodu biće nastavljene i preostale intervencije,u ostalim naseljima na području ove podunavske opštine.


Lj.Nastasijević
Izvor.Sajt SO VG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *