ЗА БИЗНИС ПЛАНОВЕ УЧЕНИКА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ ОДОБРЕНО 1,5 МИЛИОНА ДИНАРА

Бизнис планови десет ученика  завршних разреда Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу  одобрени су на конкурсу у оквиру пројекта „Оснаживање младих пољопривредника“.

Конкурс је део пројекта који Фондација „Ана и Владе Дивац“ реализује са циљем да подржи младе заинтересоване да се баве пољопривредом и који се спроводи већ другу годину у сарадњи са донаторима из дијаспоре, локалним самоуправама и Пољопривредним школама.

                      Са потписивања протокола о сарадњи са фондацијом „Ана и Владе Дивац“ у марту ове године

Током 2019. године пројекат је реализован у Пољопривредним школама у Пожаревцу, Пожеги и Прокупљу. Укупно ће бити подржана 31 млада особа која ће по завршетку образовања да се посвети развоју породичног газдинства.

Ове године обезбеђен је укупан фонд за донације у износу од 4.696.000 динара захваљујући подршци индивидуалних донатора Фондације „Ана и Владе Дивац“, као и локалних самоуправа – Пожаревца, Прокупља, Пожеге, Горњег Милановца, Жагубице и Ариља.

Циљ пројекта је да младе мотивише за бављење пољопривредом, да им помогне да развију сопствене пословне идеје, да их оспособи да се у будућности пријављаују и на разне друге конкурсе који постоје од локалног до националног нивоа и тако обезбеде подршку за развој свог газдинства. Жеља нам је да што више ученика Пољопривредних школа добије подршку и да у наредним годинама имамо пуно успешних младих пољопривредника који остварују приходе и обезбеђују квалитетне услове живота за своје породице.

Током марта позвали смо ученике завршних разреда наше школе да своје идеје за развој породичног газдинства прикажу кроз пословни план и пријаве се на конкурс Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Одлуком заједничке комисије из средстава донација Фондације „Ана и Владе Дивац“,
Града Пожареваца и општине Жагубица у укупној вредност од 1.436.000 динара за десет ученика наше школе са најбољим пословним идејама обезбеђена је набавка:

 

РАНГ ЛИСТА

р.б. Име и презиме Место Број

бодова

За набавку
1. Александар Адамовић, одељење \У/2 ветеринарски техничар Жагубица 270 Ротациона коса 1.65м, прскалица 440л
2. Филип Милановић одељење 111/5 пекар Петровац 269 Спирална месилица за тесто
3. Ана Ранисављевић одељење

\\!/1 пољопривредни техничар

Кучево 268 Пластеник са цевима од поцинкованог лима, дуплом фолијом и системом кап по кап.
4. Владимир Симић, одељење \У/2 ветеринарски техничар Смедерево 268 Назимице, 4 ком.
5. Јована Петрић одељење

\\1/1 пољопривредни техничар

Жагубица 262 25 ЛР кошница и пратећа опрема
6. Немања Лупшић одељење

\\1/1 пољопривредни техничар

Петровац 259 Тракторска прскалица 440л са два канистера и уређајима за ниско прскање од 8м.
7. Александар Живковић одељење

\\!/1 пољопривредни техничар

Пожаревац 259 Уматичене овце расе виртемберг- 9 ком.
8. Иван Станојевић одељење

\\!/1 пољопривредни техничар

Пожаревац 258 10 ДБ кошница, врцаљка, димилица и разна пратећа опрема
9. Александар Радосављевић, одељење \У/2 ветеринарски техничар Голубац 252 Саднице лешника 140 ком.
10. Марко Ранковић одељење

\У/1 пољопривредни техничар

Жабари 250 Јагњад виртемберг – 6

 

„Радујемо се будућој сарадњи и заједничком улагању у циљу мотивисања младих да се определе за каријеру у области пољопривреде. Сматрамо да је ово почетак наше сарадње не само са локалном самоуправом Града Пожаревца, већ и другим општинама Браничевског и Подунавског округа. Ово је пројекат у који верујемо и који већ показује добре резултате. Надамо се да ће се наредних година проширити и на многе друге Пољопривредне школе у Србији, јер постоје велики потенцијали и потребе да заједнички подржавамо младе који своју перспективу виде у пољопривреди“, -поручују из Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *