ZA PRVE BEBE U 2019. GODINI – PO 40.000 DINARA

          Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, данас је са сарадницима посетио Породилиште Опште болнице у Пожаревцу и уручио поклоне за прве три бебе са територије Града Пожаревца, рођене у 2019. години.

          Мајке прворођених беба Виолета Ђорђевић, Јелена Танасковић и Дејана Демировски, добиле су данас ваучере од 40 хиљада динара. 

          Директор пожаревачке болнице, др Данко Николић, навео је да је од почетка 2019. године до данас, у Пожаревачкој болници обављено тринаест порођаја, а у току данашње посете обављен је и четрнаести. 

          – Више је девојчица, у ову годину смо кренули са девојчицама. Кажу да је то добро за град и све остале, да ће бити мира и благостања. Прву пожаревачку бебу родила је бабица породилишта Опште болнице Виолета Ђорђевић, то је леп почетак и за одељење породилишта, – рекао је др Николић.

          Честитајући породиљама и њиховим породицама на принови, градоначелник Бане Спасовић је изразио је задовољство бројем новорођених беба на самом почетку године, напомињући да је  на територији Града број новорођених у порасту, подсетивши том приликом и  да је Пожаревац већ две године домаћин манифестације „Борба против беле куге“, која је преузета од покретача из Смољинца.

          – Радимо доста на презентацији политике рађања већег броја деце и надамо се да ће се цела Србија у догледно време прикључити овом пројекту. Град Пожаревац је један од донатора картице „3 плус“, за родитеље троје или више деце, којом остварују одређене попусте код предузетника који подржавају ову кампању. Иначе, око 5 милиона динара годишње се улаже у обезбеђење поклон пакетића за новорођенчад, – истакао је градоначелник Пожаревца, најављујући да ће Град наставити да подржава побољшање услова у пожаревачкој болници.

Д. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *